۶ راه حل برای مشکل روشن نشدن گوشی اندروید
در برخی مواقع گوشی اندروید مان دچار مشکل شده و روشن نمی شود؛ البته این مشکل ممکن است برای تعداد بی شماری از کاربران ، در تمامی نقاط کره زمین رخ دهد و اتفاق نادری نیست، در این مطلب سعی می کنیم دلایلی که باعث این مشکل شده است را شناسایی کنیم، سپس با آگاهی از مشکل مورد نظر به راحتی می توانید آن را رفع کرده و گوشی تان را روشن کنید.
۱. آیا گوشی تان شارژ دارد
این مورد ممکن است بسیار خنده دار باشد، اما اغلب ما از گوشی مان بسیار کار می کشیم، به وسیله آن فیلم تماشا می کنیم ، بازی و چت می کنیم و ساعت ها با آن سرگرم هستیم و در این میان، از میزان شارژ گوشی خود غافل می شویم، و وقتی بعد از چند ساعت به سراغ آن می روید گوشی خاموش است.
بنابراین در مواقعی که گوشی هوشمندتان روشن نمی شود، در ابتدا آن را به شارژر متصل کنید و چند لحظه منتظر بمانید، بعد از چند دقیقه دکمه پاور را فشار دهید، امیدواریم که گوشی تان روشن شده باشد و صدای لرزش و روشن شدن آن را بشنوید، اگر این اتفاق نیفتاد سراغ گزینه های بعدی بروید.
۲. صفحه نمایش روشن نمی شود
در برخی موارد گوشی سالم است و صفحه نمایش آن دچار مشکل شده است. ساده ترین راه برای بررسی این مشکل این است که دکمه پاور را به مدت طولانی فشار دهید تا گوشی خاموش شود و سپس آن را دوباره روشن کنید، اگر صدای لرزش و روشن شدن گوشی را شنیدید، ولی همچنان صفحه نمایش خاموش بود، در این حالت سیستم گوشی شما سالم است اما صفحه نمایش آن دچار مشکل شده است.
۳. آیا پیش از این گوشی از دست تان افتاده و یا خیس شده است؟
یکی از رایج ترین علت های روشن نشدن گوشی هوشمند، سقوط آن از ارتفاع و یا خیس شدن آن می باشد (البته برخی از گوشی های هوشمند قابلیت ضد آب دارند و بر اثر مجاورت با آب خراب نمی شوند). در این حالت ممکن است به سخت افزار و یا صفحه نمایش آن آسیب وارد شده باشد و نیاز به تعمیر دارد. بنابراین اتفاقات چند روز گذشته را مرور کنید، آیا ضربه ای به بدنه گوشی وارد نشده و یا سقوط نکرده است؟ در صورتی که جواب منفی باشد و آسیبی به آن وارد نشده باشد برای کشف علت روشن نشدن آن، به سراغ گزینه های بعدی بروید.
۴. باتری خراب شده است
یکی دیگر از دلایلی که ممکن است باعث این اتفاق شود، از کار افتادن باتری می باشد، باتری ها به مرور زمان کارایی خود را از دست می دهند، و ممکن است بعد از گذشت چند مدت خراب شوند. اگر باتری گوشی هوشمندتان قابلیت جابه جایی دارد؛ آن را از بدنه گوشی جداکرده و بررسی کنید، در صورتی که تغییر شکل غیرعادی داشته باشد احتمال آسیب دیدن آن، بسیار زیاد است، در صورتی که باتری دیگری دارید آن را در گوشی بگذارید و امتحان کنید، اگر گوشی روشن نشد، یعنی باتری مشکل ندارد و سالم است. بنابراین به دنبال علت دیگری برای این اتفاق باشید.
۵. کابل شارژر خراب است
گاهی اوقات، خراب بودن کابل شارژر، آداپتور و یا سوکت شارژر، دلیل شارژ نشدن گوشی همراه و در نتیجه خاموش شدن آن می باشد. می توانید با یک شارژر دیگر فرایند شارژ را امتحان کنید.
۶. به حالت کارخانه بازگردانید
ریست فکتوری (بازگرداندن به حالت کارخانه) روشی است که با استفاده از آن تمام تنظیمات گوشی به حالت اولیه خود باز می گردد. در این روش تمامی فایل ها، عکس ها، موسیقی ها، مخاطبین و هر آنچه که در گوشی خود داشتید پاک می شود.
در صورتی که هیچ یک از موارد بالا در مورد گوشی هوشمند شما صادق نبود، وقت آن رسیده است که قید تمامی اطلاعات خود را بزنید و از طریق “بازگشت به حالت کارخانه” آن را روشن کنید. البته این گزینه برای برند های مختلف متفاوت می باشد، در صورتی که هیچ یک از روش های ریست که در این قسمت ذکر شده است، نتیجه نداد، اسم دستگاه خود را همراه با عبارت ” recovery mode” جستجو کنید و روش متناسب با دستگاه خود را بیابید.
در این روش ها کافی است که کلید های ترکیبی اشاره شده را با هم نگه دارید، تا عمل ریست کردن انجام شود. نگه داشتن همزمان سه دکمه (دکمه افزایش صدا+ دکمه کاهش صدا+ دکمه پاور) ؛ (دکمه افزایش صدا+ دکمه خانه یا هوم + دکمه پارو)؛ (دکمه خانه+ دکمه پاور)، (دکمه افزایش صدا+ دوربین) گوشی شما را در حالت ریست فکتوری قرار می دهد.
بعد از انجام این کار، صفحه نمایش شما بالا می آید و آدمک اندروید را نشان خواهد داد. در این صفحه گزینه هایی مشاهده می کنید که با استفاده از دکمه کاهش و افزایش صدا، بر روی گزینه Recovery mode کلیک کنید، سپس دکمه پاور را بزنید تا این گزینه انتخاب شود و دستگاه به حالت ریکاوری برود، در حالی که دکمه پاور را نگه داشته اید، دکمه افزایش صدا را بزنید. سپس با استفاده از دکمه های افزایش صدا گزینه ی Wipe data/factory reset را انتخاب کنید و با زدن دکمه پاور تأیید کنید. گزینه ی بله(Yes) را انتخاب کنید و دکمه پاور را فشار دهید.
البته دقت کنید برای انجام این کار به اینترنت احتیاج دارید و در صورتی که گوشی، وایفای را تشخیص ندهد، از اینترنت سیمکارت به منظورکامل کردن فرایند استفاده می کند. در این مرحله گوشی شما به حالت کارخانه باز می گردد و روشن خواهد شد.
در صورتی که هیچ یک از موارد بالا بر روی گوشی شما اثر نکرد، بهتر است آن را به یک تعمیرکار نشان دهید، در این فرایند ممکن است شما تمامی اطلاعات خود را از دست دهید و این مسئله بسیار زجر آور است.
اگر گوشی همراه شما سالم است و تنها از روی کنجکاوی به این صفحه آمده اید، بهتر است به این نصیحت گوش دهید، برای جلوگیری از هر مشکل احتمالی هر چند مدت یک بار از اطلاعات درون گوشی خود بک آپ تهیه کنید تا در صورت مشکلات این چنینی، اطلاعات خود را از دست ندهید.