مرور رده

تاریخ

تاریخ سینمای ایران (بخش هفتم)

گسترش فیلم سازی برای اولین بار در سینمای ایران در سال ۱۳۳۰ هفت فیلم فارسی به نمایش گذاشته شد. در این سال ابراهیم مرادی فیلم "کمرشکن" را ساخت . مرادی که در سال ۱۳۲۷ استدیوی "مرادی" را تاسیس کرده بود امیدوار بود تا بتواند فعالیت چشمگیری در…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش ششم)

سال های"۱۳۱۵ تا ۱۳۲۷" سال های سکوت سینمای ایران در یکی از پر تطالم ترین دوران های تاریخ  سیاسی جهان بود. در این فاصله، شرکت های فیلمسازی خارجی فعالیت خود را در ایران گسترش دادند. آغاز جنگ جهانی دوم برای ایران ناامنی و بی ثباتی و فقر به…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش پنجم)

آغاز سینمای ناطق نخستین فیلم ناطق ایرانی در سال ۱۳۱۱ در کمپانی "امپریال فیلم" بمبئی ساخته شد. فیلم "دختر لر" اولین فیلم ناطق ایرانی است که در دوران خود با استقبال گرمی رو به رو گشت و از لحاظ مدت نمایش و فروش رکوردش تا چند سال شکسته نشد.…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش چهارم)

فراز و نشیب های مرادی تب ساختن فیلم در آن دوران صرفا در تهران نبود. این جادوی بزرگ کسی چون "ابراهیم مرادی" را سحر کرد و باعث شد در سال ۱۳۰۹ در بندر انزلی فیلم "انتقام برادر" را کلید بزند. او در دوازده سالگی در یک مهمانی خصوصی با سینما…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش سوم)

نخستین فیلمبردار حرفه ای یک سال پس از ساخته شدن مستند پر اهمیت علف (۱۳۰۳) توسط مریان کوپر و ارنست .بی . شودزاک درباره کوچ ایل بختیاری ، خان بابا معتضدی نخستین ایرانی بود که در داخل کشور به فیلمبرداری پرداخت. معتضدی در سال های ۱۳۰۴ تا ۱۳۱۰…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش دوم)

شاه در سال ۱۹۰۰ میلادی در سفری به فرانسه در میان وسایل سرگرمی مختلف یک دستگاه سینما توگراف میبیند. او از این پدیده سحر انگیز خوشش می آید و در  سفر نامه اش می نویسند «دستگاهی است که به روی دیوار می اندازند و مردم در آن حرکت می کنند » در این…
ادامه مطلب ...

تاریخ سینمای ایران (بخش یکم)

تاریخ سینما اگر طولانی نباشد اما بیشتر از قدمتش دلربا و فریبنده است. آنچنان مسحور کننده است که بسیاری را میخکوب و یکجانشین می کند و خاطره هایی که با موسیقی و تصویر این پرده در هم آمیخته با تلنگری به یاد آورده می شود.
ادامه مطلب ...